Bine aţi venit pe site-ul SMAR!

Acesta este site-ul oficial al Societăţii de Medicină Ayurvedică din România (SMAR)!

SMAR a fost creată cu scopul de promova starea de sănătate a tuturor fiinţelor, prin intermediul ştiinţei ayurvedice! Pentru aceasta e nevoie de existenţa profesioniştilor care să aplice şi să răspândească ayurveda! Tocmai de aceea, SMAR a fost creată ca organizaţie profesională, de către profesionişti ai sănătăţii, pentru profesionişti! SMAR reprezintă o societate non-profit care a luat fiinţă din iniţiativa unui grup de membri entuziaşti, dornici să promoveze studiul şi practica Ayurveda-ei ca ştiinţă autentică a vieţii, iniţial emanată în spaţiul oriental, cu mai multe mii de ani în urmă, dar care astăzi se poate adapta la specificul existenţei şi necesităţilor vieţii moderne, şi poate fi instituită ca practică medicală şi paramedicală de sine stătătoare.

Dincolo de a rămâne cantonată într-un cadru restrâns, exclusiv medical, Ayurveda constituie un veritabil
mod de viaţă, care poate oferi fiinţei umane cheile pentru o viaţă îndelungată, sănătoasă şi fericită.

Deşi oricine poate studia şi aplica cu succes învăţăturile Ayurveda-ei, totuşi practica pe scară largă a acesteia impune o anumită reglementare legată de specificul Ayurveda-ei ca ştiinţă focalizată pe menţinerea şi restabilirea stării de sănătate fizică şi psihică a fiinţei umane.

În acest sens, este necesară structurarea unui cadrul profesional de practică a Ayurveda-ei ca sistem de medicină tradiţională indiană, obiectiv care a stat la baza creării SMAR.

În paginile acestui web-site veţi găsi atât informaţii de ordin general, cu privire la Ayurveda, cât şi informaţii pentru şi despre profesionişti, cursuri şi manifestări interne şi internaţionale, precum şi linkuri utile! Unele secţiuni ale acestui site sunt adresate membrilor SMAR sau celor care intenţionează să adere la SMAR!

Pentru orice alte informaţii suplimentare, nu ezitaţi să ne contactaţi la adresele de email menţionate! Vă dorim navigare şi lectură plăcute!
 
Copyright © 2008 Societatea de Medicina Ayurvedica din Romania. Toate drepturile rezervate.